Vrouw uit Bredene krijgt 60 uur werkstraf voor 39 oplichtingen via tweedehandssites

Redactie KW

Een 22-jarige vrouw uit Bredene heeft in de Brugse strafrechtbank 60 uur werkstraf gekregen voor oplichting via tweedehandssites.

Op de sites bood N.C. tussen 2014 en 2017 allerlei spullen, zoals iPads, te koop aan tegen aantrekkelijke prijzen. Wie toehapte kreeg zijn aankoop echter nooit te zien en van zodra het geld op haar rekening stond, liet N.C. niets meer van zich horen.

In totaal deden 39 slachtoffers aangifte bij de politie. Het gaat om mensen uit onder andere Brugge, Izegem, Wervik, Bredene, Oudenburg, Poperinge, Kortrijk en Ieper. Zij werden opgelicht voor een totaalbedrag van ruim 6.500 euro.

Verder onderzoek toonde aan dat N.C. haar hogeschooldiploma vervalste om bij een notaris aan de slag te kunnen. Ze vervalste tevens de handtekening van de notaris om brieven rond een erfenis te vervalsen en zo aan leningen te te geraken.

Het openbaar ministerie vroeg op het proces een zware straf met probatievoorwaarden voor N.C. maar haar advocaat Geert Lambert drong aan op een werkstraf. “Ze wou enkel haar moeder helpen om haar gokschulden af te betalen. Ze heeft zeer veel spijt”, stelde hij. Vijf gedupeerden stelden zich burgerlijke partij en kregen een totale schadevergoeding toegekend van 2.000 euro.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier