Vrouw staat terecht voor poging oudermoord in Oostende

Redactie KW

Een 47-jarige vrouw uit Oostende heeft zich dinsdag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor poging oudermoord. Christel S. zou haar dementerende moeder in 2011 een grote dosis slaapmiddelen toegediend hebben. De verdediging vroeg de vrijspraak.

Op 9 januari 2011 trok de vrouw samen met haar man naar het rust- en verzorgingstehuis waar haar 72-jarige moeder verbleef. De beklaagde, die zelf verpleegster was, kon niet langer aanzien hoe haar moeder achteruitging. De vrouw was dementerend en steeds slechter te been. Christel S. mengde 30 slaappillen in de pudding van het slachtoffer die hierdoor enkele dagen in coma lag. De vrouw is later een natuurlijke dood gestorven.

Voor de raadkamer vroeg het openbaar ministerie om de vrouw buiten vervolging te stellen. Ook voor de KI in Gent werd door het OM niet aangedrongen op de vervolging van de vrouw. Toch besliste de KI dat de verpleegster zich voor de strafrechter moest verantwoorden voor poging oudermoord. Tijdens de behandeling van de zaak vroeg het parket dinsdag een veroordeling, zonder een specifieke straf te eisen.

“Liever kanker dan Alzheimer”

De verdediging startte hun pleidooi door de schrijnende gezondheidstoestand van het slachtoffer te schetsen. “Ik zou eerlijk gezegd liever kanker hebben dan Alzheimer. Alles wat je was, wordt weggevreten door die verschrikkelijke ziekte“, aldus meester Nina Van Eeckhaut. Haar medepleiter meester Frank Scheerlinck vroeg de vrijspraak omdat het ging om een absoluut ondeugdelijke poging. Dat betekent concreet dat de handelingen van Christel S. volgens de verdediging nooit tot de dood konden leiden. Om het slachtoffer om het leven te brengen was een 60 keer grotere dosis pillen nodig. Ondergeschikt vroeg de verdediging opschorting van straf.

De rechtbank doet uitspraak op 5 januari.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier