Vrouw scheldt politie uit voor ‘sales connards: “Sven Nys zal me wel verdedigen!”

De beklaagden sloegen verschillende keren toe. © Getty Images
Redactie KW

Een 61-jarige vrouw uit Sint-Joost-ten-Node riskeert een maand cel en 500 euro boete wegens smaad aan de politie in De Panne.

Martine B. heeft nochtans een blanco strafblad, maar wat ze op 27 februari 2019 in De Panne deed was weinig fraai. Zij en haar partner M. werden door de politie aan de kant gezet, omdat hun wagen geseind stond. Er moest onder andere een GSM in beslag genomen worden. Terwijl M., die wel al heel wat op zijn kerfstof heeft, zich vrij rustig gedroeg, ging B. nogal door het lint. “Alles gebeurde bovendien in een drukke straat in De Panne, waar heel wat fietsers en voetgangers passeerden“, zegt de advocaat van de twee politiemensen die burgerlijke partij zijn.

Nys of Mary?

“Ze schold hen voortdurend uit voor ‘sales connards’ en provoceerde openlijk. Zo trok ze meermaals haar hondje weg van bij de politie ‘omdat die vies waren’. Toen de politie er genoeg van had en een pv opstelde riep ze: ‘pas maar op, want Sven Nys zal me verdedigen en dan zullen jullie wel anders piepen!’ Wellicht had ze het op advocaat Sven Mary, maar goed.” De agenten vragen respectievelijk 240 en 500 euro schadevergoeding. De vrouw betwistte alles. Vonnis op 11 september. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier