https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrouw riskeert jaar cel voor belaging dokter die haar wou colloqueren

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een vrouw van 39 uit Diksmuide riskeert een jaar cel voor belaging van een huisdokter. Die gaf positief advies voor collocatie en dat kon ze niet verkroppen.

Een vrouw (39) uit Diksmuide moest zich dinsdag voor de strafrechter verantwoorden wegens zware belaging van een huisarts uit Diksmuide. Ze riskeert een jaar cel.

“Op alle mogelijke uren, dag en nacht, zelfs op zondag, kreeg mijn cliënt berichten met verwijten naar het hoofd geslingerd. Hij diende tot twee keer toe klacht in maar het stopte niet. Moegetergd hebben we een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij de onderzoeksrechter. De vrouw werd aangehouden en toen pas is de belaging gestopt”, pleitte de advocaat van de huisdokter. Er werd 1.600 euro schadevergoeding gevraagd, namelijk 1.500 euro moreel en 100 euro administratiekost.

Stressvolle periode

“U moet weten dat er sinds de coronapandemie voor huisdokters een enorm stressvolle periode aanbrak. Hij was door de honderden berichtjes amper in staat om zijn job naar behoren uit te oefenen. Het heeft hem nog zoveel meer stress berokkend. De overlast was enorm”, voegde de raadsman nog toe.

Het openbaar ministerie vorderde een jaar cel, mogelijk aan probatie-voorwaarden gekoppeld. “Mevrouw stond bekend voor het gebruik van speed en dat heeft mogelijk ook haar karakter veranderd doorheen de jaren. Volgens de gerechtspsychiater is ze toerekeningsvatbaar maar is de kans op recidive groot. Ze zou gebaat zijn bij een straf met probatie-uitstel en strenge voorwaarden, zoals geen nieuwe feiten plegen en de drugsproblematiek laten opvolgen. Als ze zich niet aan de voorwaarden houdt, kan ze alsnog opgesloten worden”, aldus het openbaar ministerie.

Spijt

De verdediging betwistte de feiten niet. “Mijn cliënte kon het niet verkroppen dat de dokter een positief advies had gegeven om haar te laten colloqueren. Daarnaast deed de arts lacherig tijdens een interventie bij een vriend van haar. Die heeft later zelfmoord gepleegd. Ik wil niet het proces van het slachtoffer maken, maar het zijn wel de drijfveren van mijn cliënte geweest. Natuurlijk is belaging niet goed te praten”, aldus haar raadsman op het proces.

“Ik heb er enorm spijt van. Ik wil de dokter niet meer zien of horen. Ik heb twee maanden in voorhechtenis moeten zitten in de gevangenis hierdoor. Dit wens je niemand toe. De ergste periode uit mijn leven”, nam de beklaagde nog het woord. Vonnis op 18 mei. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.