Vrouw riskeert 20 maanden cel voor aanval met schroevendraaier

De beklaagde probeerde de parkeerwachter met een schroevendraaier te steken. © Getty Images
Redactie KW

Een 43-jarige vrouw uit Middelkerke riskeert in de Brugse rechtbank twintig maanden cel omdat ze een parkeerwachter te lijf ging met een schroevendraaier.

Op 20 juli was een 21-jarige jobstudent als parkeerwachter aan de slag in de Badenlaan in Westende. Toen I.R. (43) de jongeman en zijn collega omstreeks 9.30 uur in de gaten kreeg, stopte ze nog snel een parkeerticket onder de ruitenwisser van haar wagen. Hierop kwam het tot een zware discussie tussen I.R. en de parkeerwachters.

Het volgende moment haalde de vrouw een schroevendraaier uit haar wagen en probeerde ze de jobstudent in de borst te steken. De jongeman kon de schroevendraaier afweren, waardoor hij slechts een lichte verwonding opliep aan zijn linkerhand. “Gelukkig heeft hij nog judo gedaan”, stelde zijn advocaat, die een schadevergoeding van 2.700 euro vorderde. De gemeente Middelkerke eist 500 euro wegens imagoschade.

‘Gedeelde verantwoordelijkheid’

De procureur vroeg twintig maanden cel voor de vrouw. Volgens de advocaat van I.R. liep de situatie pas uit de hand nadat de parkeerwachters haar gsm hadden afgenomen omdat ze er hen mee filmde. “Er is hier duidelijk sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid”, stelde meester Yves Miroir. “Ze heeft ook niet gericht gestoken.”

Door een eerdere veroordeling tot vier jaar effectieve celstraf in 2014 kan I.R. geen straf met uitstel meer krijgen. Miroir stelde daarom een werkstraf voor. De uitspraak volgt op 17 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier