Vrouw liep bekkenbreuk op na ‘duwtje’ van haar partner

Redactie KW

Alain L. (56) uit Poperinge verscheen voor de Ieperse correctionele rechter waar hij zich moest verantwoorden voor slagen en verwondingen aan zijn vriendin.

Hoewel de man tijdens de zitting beweerde dat de opgelopen bekkenbreuk zeker niet te wijten kon zijn aan de volgens hem ‘kleine’ duw, oordeelde de rechter de man schuldig en bedacht hem met zes maanden cel waarvan de helft met uitstel en een boete van 600 euro, waarvan 300 euro effectief.

De beklaagde zei dat hij toen hij thuiskwam opnieuw werd geconfronteerd werd met zijn vriendin die maar niet van de drank af kan blijven. “Mijn vriendin kon zelfs niet meer op haar benen staan”, aldus de beklaagde. Hij gaf toe een ‘duwtje’ te hebben gegeven, waardoor zijn vriendin over de zetel viel. “Wellicht is ze daarna ‘s nachts zelfs nog eens gevallen”, zo ging de beklaagde verder.

Het openbaar ministerie was er van overtuigd dat de bekkenbreuk het gevolg was van de slagen. “Drank is de rode draad en de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”, aldus de procureur die het de beklaagde ook kwalijk nam dat hij ging slapen zonder zich om zijn vriendin te bekommeren. Sinds het incident is de relatie tussen beiden beëindigd.

“Zo kon het echt niet verder meer”, aldus nog de beklaagde. “Haar drankprobleem werd steeds erger.”

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier