Vrouw legt valse verklaring af om relatie te redden

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

De rechter in Ieper sprak een jonge vrouw vrij voor klappen aan haar voormalige vriend. De vrouw had eerder verklaard de man te hebben geslagen, maar ze deed dat om haar relatie te redden.

De 24-jarige vrouw uit Poperinge werd eerder bij verstek gestraft voor slagen aan haar voormalige vriend. De Poperingse wist niet dat ze was veroordeeld, tot iemand haar daarop wees. Ze tekende verzet aan en de zaak kwam opnieuw voor de rechter.

De vrouw werd blijkbaar zelf hard aangepakt door haar toenmalige vriend. Volgens haar raadsman bracht die man haar zelf een paar keer naar de spoed, waar ze in zijn aanwezigheid moeilijk kon zeggen van wie ze slaag had gekregen.

Getuige

Op een bepaald moment legde ze voor hem een verklaring af in haar nadeel. Ze zei dat ze hem bij een incident op straat een paar slagen had gegeven, terwijl dat volgens haar niet het geval was. “Ik deed dat op zijn vraag. Ik werd zelf geslagen toen ik met hem wilde praten en belandde in het ziekenhuis”, aldus de jonge vrouw op de rechtbank.

Als ik een verklaring zou afleggen in zijn voordeel, dan zou hij onze relatie nog een kans geven. Ik stond er niet bij stil welke gevolgen dat met zich mee kon brengen.” Volgens de raadsman van de vrouw was er iemand getuige van de feiten en die zag enkel de man slaan. De rechter vond de slagen niet bewezen en sprak de vrouw vrij. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier