Vrouw in Diksmuide werd door haar partner gedood met antiek geweer

William De Bondt werd onder een wit laken het appartementsgebouw binnen geloodst. © LK
Redactie KW

In de Stationsstraat in Diksmuide werd vandaag de reconstructie gehouden van een fataal afgelopen echtelijke ruzie van afgelopen zomer. Daarbij bracht de 50-jarige William De Bondt zijn partner Isabelle Deschodt (38) om het leven.

De feiten dateren van 18 juli. Het was William De Bondt zelf die ‘s avonds de hulpdiensten verwittigde. De man verklaarde dat zijn vrouw na een wandeling was thuisgekomen met de kleren vol bloed. Een medisch urgentieteam snelde ter plaatse, maar uiteindelijk bezweek het slachtoffer aan haar verwondingen. Over die verwondingen bestond de grootste onduidelijkheid. Volgens advocaat Herman Baron, die optreedt voor de verdachte, stelde de wetsdokter in eerste instantie dat de vrouw bezweek door messteken, toegebracht met een keukenmes. Dat mes werd ook gevonden, meteen na de feiten.

Uit de inwendige lijkschouwing zou later echter gebleken zijn dat er een kogel in het lichaam gevonden was. Daaruit valt volgens meester Baron af te leiden dat het slachtoffer door een schotwonde overleden is. Om die onduidelijkheid uit te klaren werd deze namiddag een reconstructie gehouden. De lokale recherche was daarbij aanwezig, net als de onderzoeksrechter en het parket van Veurne. Ook de wetsdokter en de wapendeskundige waren aanwezig. Het slachtoffer wordt uitgebeeld met een witte pop, dader William De Bondt werd omstreeks 14.30 uur ter plaatse gebracht met een combi. De politie schermde hem af door hem onder een wit laken het appartementsgebouw in de Stationsstraat binnen te loodsen. Uit de reconstructie blijkt dat de doodsoorzaak één schotwonde uit een antiek wapen is. Dat wapen werd ook aangetroffen. De reconstructie heeft volgens het parket meer duidelijkheid gebracht over de omstandigheden van de feiten.

(LK/KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier