Vrouw in de cel voor moordpoging op echtgenoot

Redactie KW

Een 48-jarige vrouw uit Egem zit in de cel op verdenking van poging tot moord op haar echtgenoot. M.S. haalde uit met een mes, maar raakte daarbij vooral de benen van het slachtoffer. Volgens de verdediging kampt het koppel met ernstige financiële problemen.

De feiten speelden zich op donderdagochtend 23 juli af in de woning van het gezin in Egem, een deelgemeente van Pittem. Het slachtoffer lag in de zetel toen zijn echtgenote hem met een mes te lijf ging. Bij die steekpartij liep de man verwondingen op aan zijn benen. Aan de schermutseling hield hij ook een snijwonde aan het hoofd over. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar zou niet in levensgevaar verkeerd hebben.

M.S. legde tijdens haar verhoor volledige bekentenissen af. Ze legde uit dat de spanningen binnen het gezin met vijf kinderen hoog opliepen door zware financiële problemen. Er zat volgens de verdediging ook een uithuiszetting aan te komen. “Mijn cliënte heeft spijt van wat ze gedaan heeft en is er zelf ook kapot van”, aldus meester Olivier Mostrey. Het is volgens haar advocaat ook de eerste keer dat de vrouw met het gerecht in aanraking komt.

De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moordpoging. De Brugse raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat ze minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier