Vrouw in cel nadat ze man met baksteen en mes aanvalt

© (Foto BF)
Redactie KW

Een half uur voordat het gezin met vijf kinderen donderdag uit hun woning zou gezet worden, viel Micheline S. uit Egem haar man aan met een baksteen en een mes. “Ik wist niet dat we er financieel zo belabberd voor stonden. Moest ze een centimeter dieper hebben gesneden, dan was ik er niet meer”, aldus Kurt Derieuw. Micheline S. zit momenteel in de cel op verdenking van moordpoging.

Op donderdagochtend 23 juli zouden Kurt Derieuw (50), zijn vrouw Micheline (48) en hun vijf zonen om 8 uur uit hun woning langs de Kolonel Naessensstraat in Egem gezet worden omdat de huur van de woning niet betaald werd. “Dat wist mijn vrouw blijkbaar, maar ik niet. Toen ik ‘s nachts wakker werd zat ze al zenuwachtig in de keuken”, aldus de bewoner die al achttien jaar een koppel vormde met zijn vrouw. Hij lag omstreeks 7.30 uur in de zetel naar televisie kijken toen zijn vrouw plots een baksteen op zijn hoofd gooide en haar man enkele messteken toebracht in onder andere de hals en op één van zijn benen. “Gelukkig kon een van mijn zonen tussenkomen voordat ze met een ander mes nog andere verwondingen kon aanbrengen.” De man des huizes werd met verschillende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Tielt. Inmiddels is de trucker al terug thuis, niet goed beseffende wat er die ochtend precies verkeerd in gelopen. “Een ding weet ik zeker, ik heb veel geluk gehad. Moest mijn vrouw een centimeter dieper hebben gesneden, dan was ik er niet meer. Micheline S. zit momenteel in de cel op verdenking van moordpoging op haar man. “Waarschijnlijk zijn haar stoppen doorgeslagen omdat ze wist van de uithuiszetting. Terwijl ik ga werken, doet zij hier de financiën. Waarom wist ik niet dat er financiële problemen waren. Waarom verzweeg ze het? We konden toch naar een oplossing zoeken? We zitten hier met 1001 vragen”, aldus de trucker.

De financiële problemen van het gezin zouden veroorzaakt zijn doordat een van de ouders kampte met een gokverslaving en er zo heel wat geld werd verspeeld. Michele S. bekende inmiddels de feiten van donderdagochtend. “Ze heeft enorm veel spijt”, zegt haar advocaat Olivier Mostrey. “Ze is nu vooral blij dat haar man niet zwaargewond raakte. Ze zit nu ook wel in met de verdere zorg voor haar kinderen in.” De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden en verscheen dinsdagmorgen een eerste keer voor de raadkamer. Haar advocaat drong niet aan op een voorlopige vrijlating. Haar aanhouding werd dan ook met een maand verlengd. Ondertussen kan het onderzoek verder gevoerd worden.

Kurt Derieuw woont ondertussen nog steeds met hun vijf zonen in de woning langs de Kolonel Naessensstraat. “Vooral onze kinderen zijn hiervan het slachtoffer. Ik zal proberen alles op te lossen”, aldus de trucker. Hij zal niet onmiddellijk contact opzoeken met zijn vrouw. “Ik wil haar in de toekomst wel nog zien om eens te horen waarom dit allemaal gebeurd is.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier