Vrouw die parkeerwachter aanviel met schroevendraaier krijgt jaar cel

Redactie KW

Een 43-jarige vrouw uit Middelkerke heeft in de Brugse rechtbank een jaar cel gekregen voor opzettelijke slagen met voorbedachten rade.

Op 20 juli was een 21-jarige jobstudent als parkeerwachter aan de slag in de Badenlaan in Westende. Toen I.R. (43) de jongeman en zijn collega een auto op de bon zag zwieren ging ze met hen in discussie. De vrouw haalde vervolgens een schroevendraaier uit haar auto en probeerde de jobstudent in de borst te steken. Die kon haar afweren maar liep wel een wonde op aan zijn linkerhand.

Volgens advocaat Yves Miroir liep de situatie pas uit de hand omdat de parkeerwachters de gsm van I.R. hadden afgenomen omdat ze er hen mee filmde. “Er is sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid”, stelde hij tijdens de pleidooien. “Ze heeft ook niet gericht gestoken.”

Gratuit geweld

Maar de rechter veegde die uitleg van tafel en veroordeelde I.R. tot een jaar effectieve celstraf. Hij hield daarbij rekening met haar gevulde strafregister. “Dit was brutaal en gratuit geweld op jobstudent die enkel z’n werk uitvoerde”, stelde hij.

Aan de jobstudent kende de rechter een schadevergoeding toe van 628 euro. De gemeente Middelkerke vroeg 500 euro wegens imagoschade, maar de rechter ging daar niet op in. Hij kende de gemeente wel 200 euro toe voor de schade aan de kledij van het slachtoffer en administratieve kosten. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten