Vrouw die honden laat sterven in snikhete wagen krijgt boete van 1.600 euro

Redactie KW

De rechter in Ieper veroordeelde een vrouw uit Rochefort tot een boete van 1.600 euro nadat twee van haar honden stierven in haar snikhete wagen.

De Brugse politie kreeg op zaterdag 30 juni een oproep voor opgesloten honden in een wagen op de parking van AZ Sint-Jan in Brugge. Het was heel de namiddag bloedheet en de dieren zaten blijkbaar 5,5 uur opgesloten in het voertuig. Bij aankomst van de hulpdiensten was een Berner Sennenhond al overleden. Een tweede Berner Sennenhond liet enkele uren later het leven bij de dierenarts. Het derde exemplaar, een Lhasa Apso – een klein hondenras uit Tibet – doorstond de loden hitte veel beter en overleefde het voorval.

Het was vlug duidelijk wie de eigenaar was van de honden en van de wagen: een dame die naar de nierdialyse was in het ziekenhuis. De vrouw woont in Rochefort, maar was op vakantie in onze regio. Ze had een vakantiehuis gehuurd, waar haar honden niet alleen mochten blijven. Ze nam ze dan maar mee naar het ziekenhuis, waar ze een nierdialyse moest ondergaan. G.K. zegt dat ze de wagen in de schaduw plaatste en de vensters een beetje liet openstaan. De honden werden in de loop van de namiddag opgemerkt en in het ziekenhuis werd tot tweemaal toe een oproep gedaan voor de eigenaar van de honden, maar zonder resultaat.

De vrouw verscheen voor de rechter in Ieper en werd veroordeeld tot een geldboete van 1.600 euro. “Die honden waren mijn gezin”, zegt de eigenares van de dieren. “Ik dacht dat ik alles had gedaan om dit te vermijden.”

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier