Vrouw die baby vergiftigde, riskeert vijf jaar cel

© gf
Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft de zaak waarbij een jonge moeder haar kind wou vergiftigen, uitgesteld naar zes februari. Ze blijft ontkennen, maar het openbaar ministerie dringt aan op een strafverzwaring.

Op 12 maart 2018 bracht Eline D. (23) uit Knokke-Heist haar zes maanden oude zoontje in allerijl naar het ziekenhuis. Het kind was plots ziek geworden en omdat het onderweg bewusteloos raakte, verwittigde D. vanuit de wagen de hulpdiensten. Een bloedonderzoek wees uit dat het kind Haldol kreeg toegediend, een middel dat gebruikt wordt om psychoses bij volwassenen te behandelen.

Het leven van het kind hing even aan een zijden draadje, maar uiteindelijk kwam het er weer door. Volgens haar advocaat in eerste aanleg diende de vrouw de Haldol toe aan het jongetje na een bezoek aan de vader, toen het wat suf was. Op die manier wilde ze hem helpen.

De rechtbank in Brugge hechtte geen geloof aan die stelling en oordeelde dat D. haar kind wel degelijk bewust ziek maakte. De rechtbank veroordeelde D. tot vier jaar effectieve celstraf. In beroep kondigde de procureur-generaal nu al aan vijf jaar te zullen vorderen. De zaak werd uitgesteld naar zes januari. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier