Vrouw die 10 messteken overleefde, wil weer samenwonen met haar man

Redactie KW

Roozbeh G. deelde in de zomer van 2015 een tiental messteken uit aan zijn Mongoolse echtgenote.

Een 47-jarige man van Iraanse afkomst riskeert tien jaar effectieve celstraf voor poging tot doodslag op zijn echtgenote, een vrouw van Mongoolse origine. In de nacht van 19 op 20 juli vorig jaar stak Roozbeh G. zijn vrouw neer met tien messteken in haar buik en rug tijdens een hoog oplopende ruzie in hun appartement in het Krom Genthof in Brugge.

Opgehitst en beneveld door de drank kon hij zich niet inhouden

Hun zoontje van twaalf verwittigde de politie, die G. op straat kon oppakken. De man was dronken en stelde dat hij zijn vrouw gedood had. In de woning trof de politie de vrouw aan, badend in het bloed. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleefde de feiten. Volgens advocaat Kris Vincke werden de feiten uitgelokt door het slachtoffer. “Volgens mijn cliënt ging zijn vrouw die nacht compleet door het lint en moest hij zich tegen haar verweren. Toen ze schreeuwde ze dat ze een keukenmes ging nemen nam hij zelf het mes en stak haar neer. Opgehitst en beneveld door de drank kon hij zich niet inhouden en bracht hij haar nog enkele messteken toe. Hij had namelijk schrik voor het welzijn van hun zoontje, dat tussenbeide was gekomen en tussen hen in stond. De feiten werden volgens mij uitgelokt door het slachtoffer. We hopen dan ook op mildheid en eventueel een straf met uitstel.”

Ik heb het hem vergeven en wil terug met hem samenwonen

Indien de uitlokking weerhouden wordt kan G. maximum drie jaar cel krijgen. Zijn vrouw stelde zich burgerlijke partij in de zaak, maar vroeg slechts één euro. “Ik heb het hem vergeven en wil terug met hem samenwonen”, zei ze gisteren tot verbazing bij de rechter. “Ik ga hem dagelijks bezoeken in de gevangenis en mijn kinderen willen ook dat hij terugkomt.”

Het vonnis volgt op 9 februari.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.