Vrouw blijft in de cel voor partnermoord in Oostende

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Flora D. (38) met drie maanden verlengd op verdenking van moord.

In september 2014 bracht de toen hoogzwangere vrouw haar partner in Oostende met messteken om het leven. Hun dochtertje F. verblijft bij Flora D. in de gevangenis van Brugge.

Zaterdagochtend 13 september 2014 kwam het in Oostende tot een hoogoplopende ruzie in een appartement op de hoek van de Romestraat en de Kaïrostraat. Daarbij stak Flora D. meerdere keren in de hals van haar vriend N.T. (39). Aanslepende relatieproblemen lagen aan de basis van de steekpartij. Zo dreigde het slachtoffer naar verluidt om hun zoontje van 5 mee te nemen naar hun thuisland Macedonië.

In de beginfase van het onderzoek wilde de raadkamer Flora D. nog tot drie keer toe voorwaardelijk vrijlaten. Na beroep van het parket besliste de KI telkens dat de vrouw toch aangehouden moest blijven. Sinds enkele maanden is gebleken dat beweringen van de verdachte niet overeenkomen met enkele elementen uit het onderzoek. Ook de verklaringen uit de omgeving van de betrokkenen werpen een ander licht op het dossier. Dat moraliteitsonderzoek is ondertussen zo goed als afgerond.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.