Vrouw (29) uit Bredene in de cel na drugsdood van partner

© Getty Images
Redactie KW

Een 29-jarige vrouw uit Bredene zit in de cel op verdenking van schuldig verzuim en toedienen van fentanyl aan haar partner (35), nadat die vorige week overleed aan een overdosis.

De vrouw belde pas dagen later de hulpdiensten en dacht naar eigen zeggen dat hij nog zijn roes aan het uitslapen was. Het koppel uit Bredene had in de nacht van vorige week dinsdag op woensdag drugs zitten nemen. De man had na het innemen van een cocktail van slaapmiddelen ook fentanyl gerookt, een sterk verdovend middel dat normaal gezien in pleistervorm wordt toegediend via de huid en enkel op voorschrift verkrijgbaar is. Bij orale inname is de dosis tientallen keren sterker en is er kans op een fatale afloop.

Pas op vrijdagmorgen belde C.F. de hulpdiensten omdat ze vond dat haar partner G.V. wel extreem lang zijn roes aan het uitslapen was. De opgeroepen hulpdiensten en politie konden enkel het overlijden van de man vaststellen. De vrouw verklaarde dat haar partner zich op donderdag nochtans had gedraaid in zijn slaap. Maar ze had donderdag ook al foto’s en filmpjes van haar partner genomen en naar vrienden gestuurd, om te vragen of zijn toestand er ernstig uit zag. De vrouw werd gearresteerd en afgelopen weekend aangehouden voor schuldig verzuim en toedienen van de drugs. Dinsdag werd die aanhouding met een maand verlengd in de raadkamer.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier