Vrouw (25) krijgt zeven jaar cel voor moordpoging op 72-jarige liefdesrivale

© LSi
Redactie KW

Een 25-jarige vrouw uit Temse is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van zeven jaar voor de moordpoging op haar 72-jarige liefdesrivale in een villa in Wielsbeke op 10 februari.

Summer A. reed die maandag samen met haar 31-jarige echtgenoot Ayoub Imraan vanuit Temse naar Wielsbeke, naar de huurvilla van Grietje Wieringa (72). Met de oudere vrouw had de man al jarenlang een seksuele affaire. Die ontstond in de periode waarin het slachtoffer – nog gehuwd met een Italiaanse zakenman in de oliebusiness die veel in het buitenland was – in een villa woonde in Brasschaat. De man was toen 18 en aanvankelijk haar tuinman, maar geleidelijk aan ook veel meer dan dat. Grietje genoot van zijn aanwezigheid en seksuele prestaties, hij van haar royale cadeaus zoals een hagelwitte BMW X6.

Bezoekjes bleven duren

Toen de man in het voorjaar van 2017 met Summer A. huwde, was dat voor hem geen reden om de affaire stop te zetten, noch een halt toe te roepen aan de vele andere overspelige relaties met andere vrouwen. Aan zijn echtgenote vertelde hij wel dat de relatie was stopgezet, maar samen brachten ze nog regelmatig bezoekjes in Wielsbeke om de alleenstaande vrouw te helpen in de tuin en het huishouden. Zo ook op 10 februari. Het bezoek was eigenlijk al afgelopen rond 14.30 uur en het koppel was al in de wagen gestapt, toen het hen plots inviel dat ze de vuile was nog vergeten waren. Enkele ogenblikken later ontstond in de villa een discussie. Over koosnaampjes, volgens de ene; tussen Grietje en de man, volgens de vrouw. Grietje en de man keerden zich tegen haar, lachten haar uit en dat was de druppel te veel.

Schadevergoeding

In een opwelling nam ze het wapen, dat ze even voordien in de wagen had zien liggen, uit haar jaszak. En vuurde twee keer. Niet gepland, volgens haar advocaten. Met voorbedachten rade en de bedoeling het slachtoffer te doden, aldus de rechters. Aan het slachtoffer moet ze een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro betalen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier