Vrijspraak voor vermeende bedreiging leerkracht met slijpschijf op school

Een man uit Middelkerke is door de rechter vrijgesproken voor de vermeende bedreiging van de leerkracht van zijn dochter met slijpschijf. De rechter achtte niet bewezen dat hij stond te zwaaien met de slijpschijf.

De feiten gebeurden in de school GO! Centrum Leren en Werken in Nieuwpoort. © JH

De man moest zich verantwoorden voor feiten die op 14 oktober 2019 gebeurden in de school GO! Centrum Leren en Werken in Nieuwpoort. De toen 17-jarige dochter van K.C. liep er school. Het meisje was de sleutels van haar locker kwijt geraakt en kon niet aan haar spullen. Ze had ook geen geld bij om de waarborg voor een nieuwe sleutel te betalen. Naar eigen zeggen wou de school haar niet helpen waarop ze haar vader belde. Die vond er niets beter op dan met een slijpschijf op batterijen naar school te gaan en daar het slot van haar locker open te schijven. Leerkracht D.D. hoorde het lawaai en in de gang kwam het tot een aanvaring met K.C.

Van school veranderd

Volgens het slachtoffer was er sprake van bedreigingen maar daar ging de rechter niet op in. “Ze stonden weliswaar neus aan neus, maar dat is niet strafbaar als bedreiging. Het is niet bewezen dat hij haar bedreigd heeft of staan zwaaien heeft met de slijpschijf.” Daarom werd K.C. vrijgesproken. De vernielingen die hij aanbracht aan de locker konden ook niet bestraft worden want die feiten zijn intussen verjaard. Zijn dochter veranderde na de feiten van school. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.