Manuel V. en Nicky D. hadden op 20 april afgesproken om samen marihuana aan te kopen en te gebruiken. Die bewuste zaterdagnamiddag kwam de Middelkerkenaar te laat opdagen, wat V. tegen de borst stootte. De daaropvolgende discussie moet in de Brugsesteenweg uitgemond zijn in een schermutseling. Even later stapte het slachtoffer met een steekwonde in de buik een café binnen.

Volgens het openbaar ministerie had de messteek wel degelijk dodelijk kunnen zijn. Zo werd de maag van het slachtoffer geperforeerd. De wetsdokter kwam bovendien tot de conclusie dat D. het mes in handen moet gehad hebben. Manuel V. vorderde een voorlopige schadevergoeding van 3.000 euro.

De verdediging pleitte dat er sprake was van wettige zelfverdediging. Meester Steven Deschrevel probeerde aannemelijk te maken dat het slachtoffer zélf met een mes op de proppen kwam. "Het was jouw mes, leugenaar. Ik heb gewoon zijn pols naar beneden geduwd, waardoor hij zijn mes in zijn buik heeft gekregen", zei de beklaagde zelf. Ondergeschikt wierp de verdediging op dat zijn cliënt absoluut niet de intentie had om het slachtoffer om het leven te brengen.

V. reageerde furieus op het standpunt van de beklaagde. Het slachtoffer bleef erbij dat hij pas na afloop van de discussie bij verrassing gestoken werd. Ook de familieleden van beide betrokkenen mengden zich na de pleidooien in de hevige discussie.

De rechter oordeelde dat er te veel twijfel was over de ware toedracht van de feiten en sprak de beklaagde vrij. Dat zette kwaad bloed bij Manuel V., die D. opnieuw dreigende taal toeschreeuwde. Uiteindelijk moest hij door de politie naar buiten begeleid worden.

(BELGA)

Manuel V. en Nicky D. hadden op 20 april afgesproken om samen marihuana aan te kopen en te gebruiken. Die bewuste zaterdagnamiddag kwam de Middelkerkenaar te laat opdagen, wat V. tegen de borst stootte. De daaropvolgende discussie moet in de Brugsesteenweg uitgemond zijn in een schermutseling. Even later stapte het slachtoffer met een steekwonde in de buik een café binnen.Volgens het openbaar ministerie had de messteek wel degelijk dodelijk kunnen zijn. Zo werd de maag van het slachtoffer geperforeerd. De wetsdokter kwam bovendien tot de conclusie dat D. het mes in handen moet gehad hebben. Manuel V. vorderde een voorlopige schadevergoeding van 3.000 euro.De verdediging pleitte dat er sprake was van wettige zelfverdediging. Meester Steven Deschrevel probeerde aannemelijk te maken dat het slachtoffer zélf met een mes op de proppen kwam. "Het was jouw mes, leugenaar. Ik heb gewoon zijn pols naar beneden geduwd, waardoor hij zijn mes in zijn buik heeft gekregen", zei de beklaagde zelf. Ondergeschikt wierp de verdediging op dat zijn cliënt absoluut niet de intentie had om het slachtoffer om het leven te brengen.V. reageerde furieus op het standpunt van de beklaagde. Het slachtoffer bleef erbij dat hij pas na afloop van de discussie bij verrassing gestoken werd. Ook de familieleden van beide betrokkenen mengden zich na de pleidooien in de hevige discussie.De rechter oordeelde dat er te veel twijfel was over de ware toedracht van de feiten en sprak de beklaagde vrij. Dat zette kwaad bloed bij Manuel V., die D. opnieuw dreigende taal toeschreeuwde. Uiteindelijk moest hij door de politie naar buiten begeleid worden.(BELGA)