Vrijgezellenoplichter uit Zwevegem krijgt opslorping voor nieuwe feiten

Redactie KW

Bart C. (48), een relatieconsulent uit Zwevegem, heeft voor het hof van beroep in Gent de opslorping gekregen voor tientallen nieuwe feiten van oplichting.

De relatieconsulent heeft al een behoorlijk strafverleden. Hij runde tientallen jaren een huwelijksbureau vanuit zijn privéwoning in Zwevegem, samen met zijn echtgenote. In 2001 kwam zijn zaak voor het eerst in opspraak. Toen sprak de rechtbank van koophandel een bevel tot staking van zijn beroepsbezigheden uit.

Maar Bart C. zette zijn activiteiten voort. In 2002 werd hij een eerste keer door de correctionele rechtbank veroordeeld, tot een gevangenisstraf van zes maanden. Ook in 2012 en 2015 moest hij voor de correctionele rechtbank komen. In totaal liep Bart C. bij die twee veroordelingen 74 maanden effectieve celstraf op.

Na die drie eerste straffen zette de relatieconsulent zijn malafide praktijken verder. In eerste aanleg kreeg Bart C. voor tientallen nieuwe feiten 12 maanden extra celstraf. Daartegen tekende de man beroep aan. Het hof van beroep in Gent stond hem de gunst van de opslorping toe. De twaalf maanden extra celstraf vervallen dus, zo bevestigt zijn advocaat Kris Vincke vrijdag.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier