Voorwaardelijke straf voor voyeurisme in kleedkamers van zwembad

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een 26-jarige man uit Ingelmunster veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. D.W. filmde met zijn gsm onder de kleedhokjes in het zwembad. Het openbaar ministerie had 18 maanden voorwaardelijke celstraf gevorderd.

De ex-vriendin van de beklaagde ontdekte in november 2019 een aantal voyeuristische filmpjes op haar pc. Het ging om beelden die haar toenmalige vriend had gemaakt in kleedhokjes van het zwembad, waarop minderjarige meisjes en volwassen vrouwen te zien waren terwijl ze zich aan het omkleden waren. Een ander slachtoffer werd gefilmd door haar badkamerraam.

“De man heeft een gestoorde seksualiteitsbeleving”, zo zei de procureur tijdens het proces in de correctionele rechtbank van Kortrijk. Er werd een celstraf gevorderd van 18 maanden met probatie-uitstel. Volgens de verdediging had de beklaagde geen seksueel motief, maar deed hij het voor de kick om betrapt te worden. De beklaagde volgt ondertussen al therapie.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier