Voorwaardelijke straf voor billenkletser van de Gaverbeek in Waregem

De 25-jarige jongeman uit Dentergem, die vooral in de zomer en het najaar van 2017 loopsters op de piste aan de Gaverbeek in Waregem aanrandde, moet zich van de rechter in Kortrijk laten begeleiden voor zijn seksuele problemen. Als hij zich aan die en enkele voorwaarden houdt, blijft zijn celstraf van vijftien maanden voorwaardelijk. Hij moet ook een boete betalen.

Bilal El O. wachtte de loopsters aan de kant van de Verbindingsweg in de bosjes op, sprong tevoorschijn als ze passeerden en probeerde hen te betasten of zelfs in de struiken te trekken. Een vrouw kreeg ook de vraag of ze hem wilde masturberen. Talloze keren kletste hij ook ongegeneerd op het achterste van de loopsters. De aanrandingen zorgden rond de (Finse) looppiste een tijdlang voor een angstpsychose en verhoogde waakzaamheid.

“Ik durf in het donker niet meer op de piste te lopen”, aldus een slachtoffer. Zij kreeg zelfs een slag in het gezicht. Het stadsbestuur besliste toen extra verlichting te plaatsen. Na enkele voorvallen in 2014 bleef het rustig, tot in de zomer en het najaar van 2017 opnieuw klachten opdoken. Uiteindelijk kon in oktober vorig jaar Bilal El O. uit Dentergem opgepakt en aangehouden worden, onder meer nadat op camerabeelden van café Tommy’s op de Markt in Waregem te zien was dat hij zich ook daar bezondigde aan zedenfeiten. Hij werd er toen onmiddellijk aan de deur gezet.

Allemaal de schuld van de doping die ik gebruikte om kunstmatig mijn fitnessactiviteiten te ondersteunen“, aldus O. “Ik was mezelf niet. De doping zorgde voor een hoger testosterongehalte. Nu besef ik dat mijn gedrag voor onrust zorgde. Ik schaam me heel erg.” Aan enkele slachtoffers moet hij een schadevergoeding van zo’n 3.000 euro betalen.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.