Voorwaardelijke celstraffen voor twee tieners die bejaarden beroofden

Redactie KW

Twee Bruggelingen van 19 jaar zijn door de strafrechter schuldig bevonden aan een reeks diefstallen, vooral van handtassen. S.V. (19) kreeg twee jaar voorwaardelijke celstraf. Zijn kompaan N.D. (19) kreeg drie jaar voorwaardelijk.

De twee jongelui moesten zich verantwoorden voor een zestal feiten die ze begin 2018 pleegden. “Het ging om erg laffe feiten”, stelde de procureur. “Ze fietsten aan een hoge snelheid langs hun slachtoffers, vooral oudere dames. In het passeren graaiden ze hun handtas mee.”

Toen een gestolen bankkaart in het Kruidvat gebruikt werd kregen de speurders S.V. in het vizier. Hij werd ook herkend op camerabeelden. Naast twee handtassen stal hij ook een fiets van een bejaarde, pleegde hij een diefstal bij Colruyt en haalde hij met een gestolen bankkaart geld af.

Niet veel later kon ook N.D. geklist worden. De jongelui verklaarden dat ze diefstallen pleegden om cocaïne te kunnen kopen. “Het spijt ons enorm en zullen de schade vergoeden”, garandeerden ze tijdens de pleidooien. De verdediging vroeg een werkstraf voor de twee, maar de rechter ging daar woensdag niet op in. Als voorwaarden legde de rechter onder meer een contactverbod op met het Brugse drugsmilieu.

Drie slachtoffers stelden zich burgerlijke partij in de zaak en kregen van de rechter een totale schadevergoeding toegekend van 1.479 euro. “Zoek werk en houd je met nuttige zaken bezig. Maak iets van jullie leven”, adviseerde een 81-jarig slachtoffer de jonge daders tijdens het proces.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier