Voorwaardelijke celstraf voor voyeurisme bij ex-vriendinnen

De jongeman aanvaardde geen neen van zijn vriendin. © Getty Images
Redactie KW

Een jongeman uit Anzegem is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 7 maanden omdat hij stiekem foto’s en filmpjes van vrijpartijen met zijn ex-vriendinnen maakte.

In januari 2020 botste de vriendin van S.N. op berichtjes waarin hij schreef dat hij over foto’s en filmpjes van zijn ex-vriendinnen beschikte. Een nazicht van zijn gsm en computer maakte duidelijk dat dit niet gelogen was.

In een mapje ‘seks met vriendinnen’ passeerden tal van filmpjes en foto’s van sekspartijen de revue. Niet alleen zijn toenmalige vriendin maar ook vorige vriendinnen waren er te zien. Zij verbrak de relatie en lichtte ook de andere meisjes in.

Zonder toestemming

Volgens hen zijn de beelden zonder hun toestemming gemaakt. Bij een huiszoeking stootten de speurders op een laptop in de koffer van zijn wagen, klaar om weg te gooien.

“Zijn ex-vriendinnen zinnen op wraak omdat hij hen bedrogen heeft”, klonk het bij de advocaat van S.N. “De foto’s en filmpjes zijn één voor één met hun toestemming gemaakt. Niet met een verborgen camera of zo. Dit is een afrekening. De ex-vriendinnen voelen zich bedrogen en zijn gekwetst. Daar moet hij nu voor boeten.” De rechter achtte het voyeurisme bewezen, maar niet de verspreiding van de beelden. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.