Voorwaardelijke celstraf voor man uit Wevelgem die vriendin probeerde te wurgen

De correctionele rechtbank in Kortrijk heeft dinsdag een man uit Wevelgem veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden, waarvan enkel de periode van voorlopige hechtenis effectief, omdat hij zijn vriendin probeerde te wurgen.

Hij moest zich ook verantwoorden voor bedreigingen, daarvoor werd de man vrijgesproken.

De openbaar aanklager had vier jaar cel en een geldboete gevorderd voor Bryan V.C., die zich moest verantwoorden voor poging tot doodslag en bedreigingen. De feiten speelden zich af op 3 november 2013, twee weken nadat de twintiger al eens veroordeeld werd voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn toenmalige vriendin.

Bryan vermoedde dat zijn vriendin een minnaar had en ging die bewuste dag door het lint. De beklaagde wilde een gesprek, maar de vrouw werd hysterisch. Daarop greep Bryan het slachtoffer bij de keel. Hij zou met zijn vuisten op haar gezicht geslagen hebben en bedreigende taal gesproken hebben.

“Wilde helpen op een verkeerde manier”

De verdediging vroeg en kreeg de herkwalificatie van de tenlastelegging poging doodslag. Het werd slagen en verwondingen. “Bryan wilde helpen maar deed het op een verkeerde manier”, sprak zijn raadsman.

Aan de straf werden voorwaarden gekoppeld, zoals een contactverbod met zijn ex-vriendin. Daar had Bryan trouwens zelf om gevraagd.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.