Voorwaardelijke celstraf voor ‘gezondheidsgoeroe’ en partner in Kortrijk

Redactie KW

Een koppel van Iraanse afkomst heeft maandag van de Kortrijkse strafrechter voorwaardelijke celstraffen gekregen.

De man zou onwettige geneeskunde hebben uitgevoerd. De vrouw hielp ‘patiënten’ ronselen. Op een poging tot oplichting in Ronse na, acht de rechtbank alle feiten bewezen.

In 2012 kwamen er bij de Orde van Geneesheren in West- en Oost-Vlaanderen meldingen binnen van de medische praktijken van de vijftiger. Zijn therapie bestond grotendeels uit water drinken uit speciale thermosflessen en lucht inademen via een inhaleerapparaat. Zijn vrouw ging actief op zoek naar potentiële patiënten en wordt veroordeeld als mededader.

Het koppel werd veroordeeld voor feiten in Anzegem, Waregem, Roeselare, Meulebeke en Ninove. Voor een oplichtingspoging in Ronse werden ze vrijgesproken. De man beweerde dat hij enkel goede bedoelingen had en ook verschillende patiënten kon helpen. Beide beklaagden, die in Italië woonden, vroegen de vrijspraak bij monde van hun advocaat.

De strafrechter veroordeelt de man tot achttien maanden en zijn vrouw tot twaalf maanden met uitstel. Ze moeten ook boetes betalen. Er wordt ruim 15.000 euro verbeurd verklaard in hoofde van de man. Het koppel krijgt ook een beroepsverbod opgelegd voor de komende jaren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier