Voorwaardelijke celstraf voor cocaïnedealer uit Brugge

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft donderdag een man uit Brugge veroordeeld tot 38 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor het dealen van cocaïne en speed en voor verboden wapenbezit. K.Q. beweerde dat hij cocaïne verkocht om anabole steroïden te kunnen kopen. Het openbaar ministerie had minstens twee jaar effectieve celstraf geëist.

Op 18 oktober 2016 werden cocaïne en spierversterkende pillen aangetroffen in een locker bij Basic Fit. In het kastje stak ook een halfautomatisch pistool en een geldsom van 2.750 euro. K.Q. ontkende in zijn eerste verhoor elke betrokkenheid, maar werd op 29 november 2016 toch aangehouden door de onderzoeksrechter.

Tijdens het onderzoek gaf de Bruggeling toch toe dat hij sinds begin 2016 cocaïne verkocht. Dat was toen zogezegd de schuld van zijn werkgever, die hem niet correct betaalde. Een afnemer verklaarde echter dat hij al zes jaar lang coke kocht bij de beklaagde. Volgens de procureur dealde Q. vooral binnen de harde supporterskern van Club Brugge, waar hij zelf ook deel van uitmaakt.

Speekseltest bij verkeerscontrole

Het openbaar ministerie merkte op dat de beklaagde nog steeds in aanraking komt met drugs. Bij een verkeerscontrole enkele maanden geleden wees een speekseltest immers uit dat hij opnieuw cocaïne had gebruikt.

De verdediging pleitte dat in de locker amper een paar gram cocaïne werd aangetroffen. Volgens meester Jackie Longeville verkocht zijn cliënt de drugs om anabolen te kunnen kopen. “Het aangetroffen wapen had hij gekregen in ruil voor een beetje cocaïne en was trouwens niet schietklaar.”

De verdediging drong met succes aan op een straf met voorwaarden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier