Voorwaardelijke celstraf en effectieve boete voor geïnterneerde Pool voor diefstal… regenpijp

Redactie KW

De 33-jarige Pool die zich op 22 mei urenlang verschanste in een woning in de buurt van het Volksplein in Kortrijk, is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 640 euro voor enkele merkwaardige diefstallen. Drie maanden nadat is beslist dat hij geïnterneerd moest worden, zit de man nog altijd in de cel.

Lukasz B. verschanste zich in een woning in de Sint-Rochuslaan. Dat gebeurde rond 11u nadat de politie hem wou controleren na een melding van verdacht gedrag. Hij uitte bedreigingen aan de politie en had de toegang tot zijn studio op het gelijkvloers gebarricadeerd met houten palen, een winkelkar en nog andere materialen. Omdat er een vermoeden was dat hij zichzelf en mogelijk de buurt iets zou aandoen, evacueerde de politie de ruime omgeving.

De man was ook gewapend met een bijl en messen. Speciale eenheden van de politie konden hem rond 14.30 uur overmeesteren en inrekenen. De man bleek onder invloed van drank en drugs maar bleek na onderzoek door een gerechtspsychiater ook ontoerekeningsvatbaar. De raadkamer beval dan halfweg augustus ook zijn internering. Maar zover kwam het blijkbaar nog niet.

Voor enkele diefstallen van een fiets, gasfles, regenpijp en pakken tabak tussen juli en september 2019 verscheen hij gewoon voor de rechter. Geboeid en zonder advocaat en nauwelijks in staat om zich te verdedigen. “Ik herinner het me allemaal niet meer”, klonk het in gebrekkig Engels. Ondertussen blijft hij in de cel wachten op zijn overbrenging naar een psychiatrische instelling.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.