Voorwaardelijke celstraf en boete voor ‘Robin Hood’ uit Waregem

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Een 26-jarige jongeman uit Waregem is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een effectieve boete van 300 euro omdat hij in het bureel van een garage in Waregem geld stal.

Geen 17.000 euro zoals het slachtoffer beweerde maar 5.280 euro, zo oordeelde de rechter op basis van het kasboek. Volgens Sonny N. kreeg hij na de diefstal wroeging en deelde hij een deel van het geld uit aan andere armen.

De twintiger was dakloos, had honger en dorst toen hij in de nacht van 17 op 18 december 2015 binnendrong bij een garagist waar hij zelf zijn wagen liet smeren. Daardoor wist hij dat de zaakvoerder cash geld in zijn bureau bewaarde. “Ik deed het zonder één minuut bij stil te staan”, vertelde N. nog. “Ik had toen last van psychoses, zelfmoordneigingen, was dakloos, had geen eten, drinken of werk. Nu heb ik een woning en een job en gaat het beter.” Pas eind vorig 2017 kon de diefstal opgehelderd worden. Aan het slachtoffer moet hij het gestolen geld terugbetalen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier