Voorwaardelijke celstraf en begeleiding voor twintiger na herhaaldelijk partnergeweld

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 26-jarige man uit Roeselare heeft van de correctionele rechtbank in Kortrijk een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden gekregen voor herhaaldelijk partnergeweld. Zowel in 2019 als in 2020 troefde hij na een avondje uit zijn vriendin af. Hij moet zich laten begeleiden als hij de straf voorwaardelijk wil houden.

In 2015 kwam Benjamin L. er al eens van af met een boete na partnergeweld. Maar zowel op 9 februari 2019 als op 20 februari 2020 was het opnieuw prijs. Na een verjaardagsfeestje en na een avondje bowling vielen klappen.

De eerste keer kreeg zijn vriendin vuistslagen en schoppen en moest ze naar de buren vluchten. De tweede keer kwam ze na een duw ten val en kreeg nog een kopstoot. Toen ze aanstalten maakte om met de kinderen weg te gaan, dreigde hij ermee met een aardappelmesje zichzelf iets aan te doen.

Begeleiding

“Walgelijk”, vond zijn eigen advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Dit kan niet meer, dat er zo één keer per jaar een duivel op de schouder de bovenhand neemt. Onder invloed van alcohol, in het bijzijn van zijn kinderen. Hij moet zich laten begeleiden in zijn relatie en op het vlak van alcohol en agressie.”

De advocaat vroeg de rechter daarom een voorwaardelijke straf met voorwaarden op te leggen. De rechter ging daar mee akkoord. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier