Voormalig Sijselenaar voor rechter na stalken van zijn ‘droomvrouw’

Redactie KW

Een voormalig Sijselenaar, die nu in Maldegem woont, staat terecht voor het stalken van zijn “droomvrouw”. Ziek van jaloezie belaagde hij de vrouw en bedreigde hij haar vriend.

Beklaagde F.V. (34) leerde het slachtoffer kennen in 2012 op de Nacht van Sijsele. Hij woonde toen zelf ook nog in Sijsele. De twee hielden vriendschappelijk contact, maar in het hoofd van V. groeide de illusie dat er sprake was van een relatie. Hij overstelpte de vrouw met geschenken en contacteerde haar voortdurend via sms en Facebook. Toen de vrouw uiteindelijk een relatie aanging met iemand uit zijn vriendenkring sloegen de stoppen helemaal door bij V.

“De beklaagde reageerde ziekelijk jaloers en kweekte een obsessie voor het slachtoffer”, stelde procureur. Haar vriend bedreigde V. via sms omdat hij hem ‘geen goede partij’ vond voor haar. “Op den duur meed het slachtoffer de uitgangsbuurten van Brugge en Maldegem. Begin vorig jaar diende ze uiteindelijk een klacht in en toen hij haar een paar dagen later achtervolgde tot aan haar woning greep de politie in”, aldus de procureur. F.V. mocht na verhoor beschikken maar kreeg van de onderzoeksrechter enkele voorwaarden opgelegd, zoals een contactverbod met het slachtoffer en haar vriend.

Zijn gevoelens zijn nog altijd niet volledig verdwenen

De man ging ook in therapie. “Die therapie helpt en heeft hij echt nodig”, zegt zijn advocaat Joris Van Maele. “Hij beschouwt haar als zijn droomvrouw en zijn gevoelens zijn nog altijd niet volledig verdwenen. Deze zaak heeft mijn cliënt trouwens volledig opgevreten. Hij is nog een schim van de populaire en sociale figuur die hij vroeger was in Sijsele. Hij is 40 kilogram vermagerd en verloor zijn werk. In betere tijden ging hij tot het uiterste om die vrouw ter wille te zijn. Hij ging zelfs haar oude handtassen verkopen in de Brugse uitgangscafé’s om een nieuwe voor haar te kunnen kopen. Op den duur lieten heel wat vrienden hem vallen en sukkelde hij in een diepe depressie. Hij had niemand om over zijn problemen te praten. Hij woont bij zijn moeder, die terminale kanker heeft en op zijn hulp rekent. Hopelijk kan hij op enige mildheid rekenen.”

Van Maele vroeg de gunst van de opschorting gekoppeld aan probatievoorwaarden. De vrouw vroeg 2.500 euro schadevergoeding. Vonnis op 21 april.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier