Voormalig koppel veroordeeld na klappen

© iStock
Redactie KW

De rechter in Ieper veroordeelde een man bij verstek tot 10 maanden cel en een geldboete voor het slaan van zijn partner. Ook het slachtoffer liet zich niet onbetuigd. Ze kreeg opschorting van straf. “Ik heb mij enkel verdedigd”, zei ze.

Een koppel, waarvan de man en de vrouw nu niet meer samen zijn, moest voor de rechter in Ieper verschijnen nadat het enkele keren tot een incident kwam tussen de twee. Op het moment van het proces verscheen alleen K.F. (30), de vrouwelijke helft van het koppel, in het beklaagdenbankje. Haar gewezen partner M.K. moest noodgedwongen verstek laten gaan nadat de politie hem meenam naar het commissariaat.

M.K. was eerder op de dag gaan aanbellen bij de vrouw, waarbij het opnieuw uit de hand liep en K.F. alweer de politie moest bellen. Ook op 12 augustus vorig jaar vielen er klappen, maar toen liet de vrouw zich blijkbaar ook niet onbetuigd. “Ik heb mij enkel verdedigd die dag”, vertelde ze de rechter.

Ondertussen is ze zwanger. “Ik kan me niet bevrijden uit die relatie, het is moeilijk om ervan af te geraken”, aldus de vrouw. De openbare aanklager merkte op dat het niet alleen gaat om geweld tussen de twee, maar ook om het gebruik van cocaïne, wat wellicht aan de basis lag van het geweld tussen de twee.(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier