Lagrou zit momenteel in de cel voor diverse veroordelingen. Voor zijn cannabisplantage van bijna 40.000 planten in Zandvoorde kreeg hij vijf jaar effectieve gevangenisstraf. Dat vonnis van de correctionele rechtbank werd bevestigd door het hof van beroep. Ook voor andere feiten, waaronder verboden wapenbezit, liep hij celstraffen op. Die zijn nog eens goed voor ruim 40 maanden effectief.

Op 24 november wordt nog een ander dossier behandeld voor de correctionele rechtbank van Ieper. Na de ontdekking van zijn plantage werd een loods verzegeld. De Zandvoordse boer verplaatste enkele goederen uit die loods, onder meer een tractor. Sinds zijn uitlevering aan België zat Lagrou in voorhechtenis voor die feiten. Aan die hechtenis komt nu een einde.

"Dat betekent natuurlijk niet dat hij vrijkomt. De andere gevangenisstraffen staan nog open", verduidelijk zijn advocaat Thomas Gillis. "We wachten vooral af wat het Hof van Cassatie beslist inzake de cannabisplantage. Indien ze het arrest van het hof van beroep vernietigen, wat mijns inszien tot de mogelijkheden behoort, zijn er opties om aan de strafuitvoering te werken." Via de strafuitvoeringsrechtbank kan Lagrou mogelijk in aanmerking komen voor penitentiair verlof of elektronisch toezicht.

(Belga)

Lagrou zit momenteel in de cel voor diverse veroordelingen. Voor zijn cannabisplantage van bijna 40.000 planten in Zandvoorde kreeg hij vijf jaar effectieve gevangenisstraf. Dat vonnis van de correctionele rechtbank werd bevestigd door het hof van beroep. Ook voor andere feiten, waaronder verboden wapenbezit, liep hij celstraffen op. Die zijn nog eens goed voor ruim 40 maanden effectief.Op 24 november wordt nog een ander dossier behandeld voor de correctionele rechtbank van Ieper. Na de ontdekking van zijn plantage werd een loods verzegeld. De Zandvoordse boer verplaatste enkele goederen uit die loods, onder meer een tractor. Sinds zijn uitlevering aan België zat Lagrou in voorhechtenis voor die feiten. Aan die hechtenis komt nu een einde."Dat betekent natuurlijk niet dat hij vrijkomt. De andere gevangenisstraffen staan nog open", verduidelijk zijn advocaat Thomas Gillis. "We wachten vooral af wat het Hof van Cassatie beslist inzake de cannabisplantage. Indien ze het arrest van het hof van beroep vernietigen, wat mijns inszien tot de mogelijkheden behoort, zijn er opties om aan de strafuitvoering te werken." Via de strafuitvoeringsrechtbank kan Lagrou mogelijk in aanmerking komen voor penitentiair verlof of elektronisch toezicht.(Belga)