Vooral werkstraffen voor jongeren na vechtpartij op oudjaar

Redactie KW

Vier Roeselaarse jongeren moeten elk een werkstraf van 55 uren uitvoeren omdat ze bij de overgang van 2016 naar 2017 bij een vechtpartij op een oudejaarsbal inde Roeselaarse expohallen betrokken waren. Een vijfde twintiger kreeg een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Slachtoffer Dylan Lievens uit Eernegem, 18 toen, liep bij de vechtpartij een kaakbeenbreuk op.

Bijna drie jaar nadat de jonge basketter – toen actief bij eersteprovincialer BBC Izegem – een zware vuistslag kreeg te verwerken, zijn vijf jongeren gedagvaard. Verhoren, fotoherkenningen en chatberichten toonden volgens het parket hun betrokkenheid bij de vechtpartij aan. Eén voor één bekenden ze dat ze op het oudejaarsbal aanwezig waren maar slechts twee van hen gaven ook toe geslagen te hebben. “Ik stond plots neus aan neus met het slachtoffer nadat er bier op zijn hemd was gemorst”, aldus Michiel D. (22). “Nog voor ik iets kon zeggen, wou hij me slaan. Mijn vrienden sprongen voor me in de bres. Daar zijn we nu allemaal de dupe van. Ik moest mijn vrienden verraden terwijl ze mij eigenlijk enkel wilden helpen. Hadden ze dat niet gedaan dan had ik wellicht zelf een gebroken kaakbeen. Wij bleven ter plaatse en werkten met de politie mee, anderen die wellicht meer boter op het hoofd hadden, maakten dat ze snel weg waren.

Ook Gianni B. (22) gaf toe een slag te hebben uitgedeeld maar volgens hem gebeurde dat pas na de eerste schermutseling. Hij betwistte dat zijn slag de kaakbeenbreuk heeft veroorzaakt.

Slachtoffer Dylan Lievens moest na de vechtpartij aan de kaak geopereerd worden en was zes weken lang op vloeibare voeding aangewezen. De rechter veroordeelde de vijf jongeren samen tot de betaling van een schadevergoeding van zo’n 3.000 euro.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier