De inbraak moet tussen middernacht en zeven uur 's ochtends gebeurd zijn, zegt Pieter Lecluyse (31) uit de Kouterweg in Emelgem. De zelfstandig verkoper en onderhoudstechnicus van landbouw- en grondverzetmachines plaatste dinsdagavond zoals altijd zijn bestelwagen voor zijn woning, op de hoek met de Kapelstraat, maar stond deze ochtend voor een erg onaangename verrassing.

"Om 7 uur wilde ik vertrekken, maar op mijn dashboard knipperde het lampje dat een van de deuren niet goed afgesloten was", legt hij uit. "Toen ik het portier achteraan bekeek, zag ik meteen wat er gebeurd was. Het slot was volledig geforceerd en nagenoeg de volledige inhoud van mijn laadruimte was verdwenen."

"Naast mijn verloren werkuitrusting lijd ik ook heel wat inkomstenverlies"

Pieter raamt het verlies op 10.000 euro. "Allesbehalve een leuke ervaring", zucht hij. "Hier zijn professionele dieven aan het werk geweest. Ik heb vannacht ook niks gehoord. Deze roof bezorgt me flink wat kopzorgen. Mijn gereedschap heb ik over verschillende jaren opgebouwd, nu ben ik alles in één keer kwijt. Ik heb ook alle afspraken voor de rest van deze week moeten annuleren. Ik moet immers eerst weer wat materiaal aankopen om aan de slag te kunnen gaan. Naast mijn verloren werkuitrusting lijd ik dus ook heel wat inkomstenverlies."

Pieter hoopt dat passanten of buren vannacht iets opgemerkt hebben. "Misschien leidt een tip wel naar de daders. Ik heb alvast aangifte gedaan bij de politie."

Wie Pieter kan helpen, kan contact opnemen via 0486 36 54 79.

De inbraak moet tussen middernacht en zeven uur 's ochtends gebeurd zijn, zegt Pieter Lecluyse (31) uit de Kouterweg in Emelgem. De zelfstandig verkoper en onderhoudstechnicus van landbouw- en grondverzetmachines plaatste dinsdagavond zoals altijd zijn bestelwagen voor zijn woning, op de hoek met de Kapelstraat, maar stond deze ochtend voor een erg onaangename verrassing."Om 7 uur wilde ik vertrekken, maar op mijn dashboard knipperde het lampje dat een van de deuren niet goed afgesloten was", legt hij uit. "Toen ik het portier achteraan bekeek, zag ik meteen wat er gebeurd was. Het slot was volledig geforceerd en nagenoeg de volledige inhoud van mijn laadruimte was verdwenen."Pieter raamt het verlies op 10.000 euro. "Allesbehalve een leuke ervaring", zucht hij. "Hier zijn professionele dieven aan het werk geweest. Ik heb vannacht ook niks gehoord. Deze roof bezorgt me flink wat kopzorgen. Mijn gereedschap heb ik over verschillende jaren opgebouwd, nu ben ik alles in één keer kwijt. Ik heb ook alle afspraken voor de rest van deze week moeten annuleren. Ik moet immers eerst weer wat materiaal aankopen om aan de slag te kunnen gaan. Naast mijn verloren werkuitrusting lijd ik dus ook heel wat inkomstenverlies."Pieter hoopt dat passanten of buren vannacht iets opgemerkt hebben. "Misschien leidt een tip wel naar de daders. Ik heb alvast aangifte gedaan bij de politie."