Op 17 september 2015 hadden Eddy Boerjan en Petra Vanaerde afgesproken om nog eens te praten. De beklaagde vroeg onder andere of hij enkele spullen kon terugkrijgen. De discussie liep volgens Boerjan pas helemaal uit de hand toen het slachtoffer hem uitlachte met zijn bedprestaties. De beklaagde stak uiteindelijk twee keer met een mes van 21 centimeter in de hals van zijn ex-vriendin.

Na de feiten ging Eddy Boerjan zich bezatten in een café in Sluis. Hij vergokte er ook het geld van zijn slachtoffer. Pas na twee dagen keerde hij te voet terug naar zijn woning, waar hij werd ingerekend door de politie. Sindsdien zit de beklaagde in voorhechtenis.

Volgens het openbaar ministerie werden de feiten met voorbedachten rade gepleegd. Zo merkte procureur Christophe Bergez op dat het mes verstopt zat in het salontafeltje. De verdediging vroeg echter om een herkwalificatie naar doodslag. Bovendien wierpen zijn advocaten Jelle Dejaegher en Luc Arnou op dat Boerjan uitgelokt werd door het slachtoffer. Als de rechter dat standpunt volgt, is vijf jaar cel de maximumstraf.

(Belga)

Op 17 september 2015 hadden Eddy Boerjan en Petra Vanaerde afgesproken om nog eens te praten. De beklaagde vroeg onder andere of hij enkele spullen kon terugkrijgen. De discussie liep volgens Boerjan pas helemaal uit de hand toen het slachtoffer hem uitlachte met zijn bedprestaties. De beklaagde stak uiteindelijk twee keer met een mes van 21 centimeter in de hals van zijn ex-vriendin. Na de feiten ging Eddy Boerjan zich bezatten in een café in Sluis. Hij vergokte er ook het geld van zijn slachtoffer. Pas na twee dagen keerde hij te voet terug naar zijn woning, waar hij werd ingerekend door de politie. Sindsdien zit de beklaagde in voorhechtenis.Volgens het openbaar ministerie werden de feiten met voorbedachten rade gepleegd. Zo merkte procureur Christophe Bergez op dat het mes verstopt zat in het salontafeltje. De verdediging vroeg echter om een herkwalificatie naar doodslag. Bovendien wierpen zijn advocaten Jelle Dejaegher en Luc Arnou op dat Boerjan uitgelokt werd door het slachtoffer. Als de rechter dat standpunt volgt, is vijf jaar cel de maximumstraf.(Belga)