Eén van hen sloeg de West-Vlaamse student in het gezicht en Junior bleef achter met een neus die verschillende breuken vertoont en ook gehecht werd. Maandag ondergaat hij een operatie. En intussen is hij op zoek naar de dader.

Junior kreeg het donderdagnacht samen met zijn vrienden aan de stok met een drietal andere jongeren, die hen de hele tijd aan het bekijken, uitdagen en beschimpen waren. Junior was er al een paar keer naartoe gegaan om aan te geven dat het moest ophouden. Hij geeft zelf aan dat hij een kort lontje heeft, maar zegt hij erbij dat hij nog nooit iemand klappen heeft verkocht. "Ik ben soms wat te mondig voor mijn eigen goed", mompelt hij. Toevallig was hij als voetballer van KSV De Ruiter diezelfde dag nog voor de beroepscommissie gekomen voor een rode kaart waar hij twee weken schorsing aan had overgehouden. "Ik flap er soms wat uit", zegt de licentiaatsstudent Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, "maar ik ga nooit zomaar mijn vuisten bovenhalen, zoals die kerel deed."

Zaken niet laten exploderen

Donderdagavond was Junior in Café Delta in Gent, "en het was redelijk druk", zegt hij. "Het was 100 dagen, en ik was er met enkele vrienden uit mijn studierichting aan de universiteit. Iets verderop stonden er drie andere kerels die ons voortdurend aan het bekijken, becommentariëren en beschimpen waren. Ik was er al twee keer naartoe geweest om duidelijk te maken dat ze daarmee moest ophouden, maar ze bleven doorgaan en ik vond het beter om gewoon buiten te stappen. Kwestie van de zaak niet te laten exploderen."

"Maar ze kwamen ook naar buiten en begonnen te spotten met een van mijn kompanen die ook net naar buiten was gewandeld. Hij draagt een ketting van zijn overleden oma, en dat was voor hen reden om te spotten. Mijn maat was emotioneel geraakt en het kwam tot een woordenwisseling. Ik wou het opnemen voor mijn vriend. Mijn liefje liep even naar binnen om hulp te halen, en pats, uit het niets kreeg ik een klap en stroomde het bloed uit mijn neus. Tegen dat mijn vriendin weer buiten was, stond ik tegen de muur en wist ik niet meer waar ik was. Iemand belde de ambulance en de politie kwam erbij om een proces-verbaal op te stellen, maar tegen die tijd waren de dader en zijn trawanten er natuurlijk vandoor."

Camerabeelden

Intussen vernam Junior bij Café Delta dat er camerabeelden zijn en dat die ter beschikking gesteld zullen worden als ernaar gevraagd wordt. Zelf weet hij niet veel meer. Hij kan ook niet meer zeggen of die kerels met een accent spraken of niet. "Na die klap was ik even van de wereld", zegt Junior, die hoopt dat de dader gevat zal worden, niet alleen om de kosten te betalen maar ook om gestraft te worden. Nadat hij enkele beelden online zette van hoe hij er donderdagnacht uitzag, stroomden de sympathiebetuigingen op Facebook binnen.

(KV)

Eén van hen sloeg de West-Vlaamse student in het gezicht en Junior bleef achter met een neus die verschillende breuken vertoont en ook gehecht werd. Maandag ondergaat hij een operatie. En intussen is hij op zoek naar de dader.Junior kreeg het donderdagnacht samen met zijn vrienden aan de stok met een drietal andere jongeren, die hen de hele tijd aan het bekijken, uitdagen en beschimpen waren. Junior was er al een paar keer naartoe gegaan om aan te geven dat het moest ophouden. Hij geeft zelf aan dat hij een kort lontje heeft, maar zegt hij erbij dat hij nog nooit iemand klappen heeft verkocht. "Ik ben soms wat te mondig voor mijn eigen goed", mompelt hij. Toevallig was hij als voetballer van KSV De Ruiter diezelfde dag nog voor de beroepscommissie gekomen voor een rode kaart waar hij twee weken schorsing aan had overgehouden. "Ik flap er soms wat uit", zegt de licentiaatsstudent Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, "maar ik ga nooit zomaar mijn vuisten bovenhalen, zoals die kerel deed."Donderdagavond was Junior in Café Delta in Gent, "en het was redelijk druk", zegt hij. "Het was 100 dagen, en ik was er met enkele vrienden uit mijn studierichting aan de universiteit. Iets verderop stonden er drie andere kerels die ons voortdurend aan het bekijken, becommentariëren en beschimpen waren. Ik was er al twee keer naartoe geweest om duidelijk te maken dat ze daarmee moest ophouden, maar ze bleven doorgaan en ik vond het beter om gewoon buiten te stappen. Kwestie van de zaak niet te laten exploderen." "Maar ze kwamen ook naar buiten en begonnen te spotten met een van mijn kompanen die ook net naar buiten was gewandeld. Hij draagt een ketting van zijn overleden oma, en dat was voor hen reden om te spotten. Mijn maat was emotioneel geraakt en het kwam tot een woordenwisseling. Ik wou het opnemen voor mijn vriend. Mijn liefje liep even naar binnen om hulp te halen, en pats, uit het niets kreeg ik een klap en stroomde het bloed uit mijn neus. Tegen dat mijn vriendin weer buiten was, stond ik tegen de muur en wist ik niet meer waar ik was. Iemand belde de ambulance en de politie kwam erbij om een proces-verbaal op te stellen, maar tegen die tijd waren de dader en zijn trawanten er natuurlijk vandoor."Intussen vernam Junior bij Café Delta dat er camerabeelden zijn en dat die ter beschikking gesteld zullen worden als ernaar gevraagd wordt. Zelf weet hij niet veel meer. Hij kan ook niet meer zeggen of die kerels met een accent spraken of niet. "Na die klap was ik even van de wereld", zegt Junior, die hoopt dat de dader gevat zal worden, niet alleen om de kosten te betalen maar ook om gestraft te worden. Nadat hij enkele beelden online zette van hoe hij er donderdagnacht uitzag, stroomden de sympathiebetuigingen op Facebook binnen.(KV)