Vluchtmisdrijf onder invloed: Man krijgt 31ste veroordeling voor politierechtbank

Redactie KW

Een 32-jarige man uit Oostende liep maandagmorgen zijn 31ste veroordeling voor de politierechtbank op. Deze keer kreeg hij drie jaar cel. “U moet even uit de maatschappij om anderen te beschermen”, klinkt het.

Michael G. (32) verscheen maandagmorgen voor de politierechtbank. Niet de eerste keer, want de Oostendenaar liep in het verleden al 30 veroordelingen op. Die waren allemaal van verschillend allooi. Het gaat wel telkens over verkeersinbreuken. “Ik ga het u rechtuit vragen. Wat is uw probleem, meneer?”, vroeg de politierechter hem.

De feiten waarvoor de man zich moest verantwoorden dateren van 30 juli 2019. Hij reed toen met een Range Rover langs de A10 ter hoogte van Oudenburg. Hij verloor echter de controle over het stuur en reed een andere wagen aan. Die laatste belandde zelfs op zijn dak. Maar d dertiger besliste om het op een lopen te zetten. Hij vluchtte te voet via de afrit in Oudenburg weg en koos het hazenpad.

In de aangereden wagen vielen enkele lichtgewonden. De politie kwam ook ter plaatse en startte meteen een zoektocht naar de bestuurder. De auto stond echter op naam van een Oostends restaurant waarvan de uitbaters op dat moment in de gevangenis zaten. Michael G. had die auto genomen en vluchtte na het ongeval ook naar de woning van een van de zaakvoerders. Daar kon de politie hem aantreffen. Hij bleek 2,26 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien heeft hij een levenslang rijverbod en mocht hij helemaal niet rijden.

De dertiger verdedigde zichzelf maandagmorgen in de politierechtbank. “Ik had helemaal niet de intentie om te rijden. Maar die auto stond verkeerd geparkeerd en riskeerde heel wat boetes. Dus ik ben ermee weggereden”, probeerde hij het uit te leggen. “Plots kreeg ik een klapband en vloog ik tegen die andere wagen. Ik ben niet meteen weggelopen. Ik ben eerst gaan kijken of alles in orde was met die mensen. Ik wist dat ik niet mocht rijden uiteraard, daardoor ben ik nadien weggevlucht.”

De politierechter had weinig oren naar de uitleg van de Oostendenaar. “Boetes kunt u niet betalen, want u heeft geen geld. En van een rijverbod trekt u zich duidelijk niets aan”, klonk het. “Dan moet u even uit de maatschappij. Dat is niet om u te pesten, maar om anderen te beschermen. We gaan niet wachten tot er doden vallen.” Ze veroordeelde de verkeerscrimineel tot een celstraf van drie jaar, een boete van 7.200 euro en een rijverbod van in totaal 18 maanden.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier