Vluchtelingen slaan op de vlucht na ontdekking in truck, zeven opgepakt in omliggende velden

© belga
Redactie KW

Op een bedrijf in de Veurnestraat in Pervijze zijn woensdagmorgen omstreeks 9 uur een groep vluchtelingen ontdekt in de trailer van een vrachtwagen. Bij de ontdekking zetten ze het op een lopen. De politie kon zeven onder hen oppakken. Ze verklaren allen minderjarigen te zijn, uit Eritrea.

Volgens de politiezone Polder was de vrachtwagen op de parking van de E40 in Jabbeke gestopt om vervolgens de lading over te brengen naar een bedrijf in Pervijze, deelgemeente van Diksmuide. Het was bij het openen van de huiftrailer dat de verstekelingen werden ontdekt. Het is best mogelijk dat de vluchtelingen in Jabbeke in de vrachtwagen waren geklommen. Er was een gat in de bovenkant van het zeil gesneden, aan de voorkant van de trailer.

Tijdens de ontdekking namen de vluchtelingen de benen. Onze patrouilles zijn beginnen rondrijden en konden 7 mensen oppakken. Het is niet uitgesloten dat er zich meer mensen in de vrachtwagen bevonden”, zegt korpschef Johan Geeraert van PZ Polder. “We weten voorlopig niet hoe het zevental het land is binnengekomen, enkel dat de truck in Jabbeke was gestopt. De mensen worden voorlopig opgevangen in ons commissariaat in afwachting van een beslissing van Dienst Vreemdelingenzaken.”

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier