"De beklaagde was de stiefvader van het slachtoffer. Hij betastte regelmatig het meisje en ging met zijn hand in haar slip. Maar volgens hem was dat allemaal om te spelen", zo stelde de procureur in haar requisitoir. "Ook na de scheiding van haar moeder bleef hij afspreken met het meisje, zogezegd om naar de cinema te gaan. Maar ze gingen naar zijn huis waar hij toenadering tot het meisje zocht."

"Om zijn schuldgevoel weg te nemen en haar diensten af te kopen, legde hij af en toe 50 euro op tafel en overlaadde haar met dure cadeaus." Hij zou ook een vriendinnetje van het meisje hebben lastiggevallen.

Volgens de advocate van het slachtoffer durft het meisje de confrontatie niet aan. "De eerste keer was het slachtoffer amper tien jaar, en dit bleef duren tot ze veertien was. Ze heeft lange tijd gezwegen uit schaamte."

De beklaagde zelf geeft toe dat hij het meisje ongepast aanraakte, maar ontkent dat er sprake is van verkrachting. Hij zou ook het vriendinnetje niet hebben aangeraakt. Volgens zijn advocaat wist hij dat wat hij deed, fout was en gaf hij daarom geld en geschenkjes. Het Openbaar Ministerie vordert een celstraf van drie jaar, waarvan achttien maanden effectief, en een boete van 1.000 euro.

(BELGA)

"De beklaagde was de stiefvader van het slachtoffer. Hij betastte regelmatig het meisje en ging met zijn hand in haar slip. Maar volgens hem was dat allemaal om te spelen", zo stelde de procureur in haar requisitoir. "Ook na de scheiding van haar moeder bleef hij afspreken met het meisje, zogezegd om naar de cinema te gaan. Maar ze gingen naar zijn huis waar hij toenadering tot het meisje zocht." "Om zijn schuldgevoel weg te nemen en haar diensten af te kopen, legde hij af en toe 50 euro op tafel en overlaadde haar met dure cadeaus." Hij zou ook een vriendinnetje van het meisje hebben lastiggevallen. Volgens de advocate van het slachtoffer durft het meisje de confrontatie niet aan. "De eerste keer was het slachtoffer amper tien jaar, en dit bleef duren tot ze veertien was. Ze heeft lange tijd gezwegen uit schaamte." De beklaagde zelf geeft toe dat hij het meisje ongepast aanraakte, maar ontkent dat er sprake is van verkrachting. Hij zou ook het vriendinnetje niet hebben aangeraakt. Volgens zijn advocaat wist hij dat wat hij deed, fout was en gaf hij daarom geld en geschenkjes. Het Openbaar Ministerie vordert een celstraf van drie jaar, waarvan achttien maanden effectief, en een boete van 1.000 euro.(BELGA)