Vijftiger uit Heuvelland krijgt acht maanden voor slagen aan intussen overleden partner

Marc L. (57) uit Heuvelland stond in Ieper voor de rechter voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn intussen overleden echtgenote.

© dgp-cs-geweld

De feiten speelden zich af tussen 17 januari 2011 en 18 april 2012. Marc L. gaf toe dat er af en toe nogal harde woorden vielen en dat hij zich één keer had verweerd tegen het slachtoffer toen ze hem wilde slaan, maar hij ontkende dat hij haar verder slagen toebracht.

“Gevallen met de fiets”

Het openbaar ministerie was nochtans overtuigd van het tegenovergestelde, en kon zich niet vinden in de uitleg van de beklaagde die beweerde dat zijn echtgenote van de trap was gevallen of viel met de fiets of nog andere ‘uitvluchten’. De echtgenote, en dat werd tijdens de zitting duidelijk, had een probleem met alcohol. Het was op dergelijke momenten dat er woorden vielen, zo beweerde de verdediging die de vrijspraak pleitte, of hoogstens vrede zou kunnen nemen met een opschorting van straf. De rechter oordeelde echter dat de feiten bewezen werden en veroordeelde Marc L. tot acht maanden cel met uitstel.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.