Vijftiger lost vier schoten op huis van nieuwe partner van ex

Redactie KW

De Strandwijk in Zeebrugge werd vrijdagavond even voor 22 uur opgeschrikt door een schietpartij. Een 52-jarige man uit Knokke-Heist schoot er vier keer met een alarmpistool in de richting van de woning van zijn ex-vriendin. Gewonden vielen er niet. De man werd door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.

De vijftiger reed vrijdagavond met zijn auto naar Zeebrugge. Zijn ex-vriendin was daar bij haar nieuwe partner in de Brusselstraat. En dat was niet bepaald naar zijn zin. Hij parkeerde voor het huis en schoot tot vier keer toe in de richting van de woning. Daarna reed hij weer weg. Pas achteraf bleek dat hij met een alarmpistool had geschoten.

De politie werd verwittigd en zij werden meteen op de hoogte gebracht van de identiteit van de dader. De agenten namen geen risico en het speciaal interventiekorps van de lokale politiezone van Brugge werd opgetrommeld. Zij konden de dader uiteindelijk bij hem thuis oppakken en meenemen.

Het parket besliste om de vijftiger voor de onderzoeksrechter te brengen. Hij werd uitgebreid verhoord, maar mocht uiteindelijk toch weer beschikken. De man moet zich wel aan enkele voorwaarden houden. Zo geldt er een contactverbod met zijn ex en mag hij niet meer in de straat in kwestie komen. Wellicht zal hij zich later voor de feiten nog voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.