https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vijftiger die vrouwen betast aan station van Kortrijk, is opgepakt

De feiten deden zich voor in het station van Kortrijk. Verschillende vrouwen meldden hoe de man hen betastte.© BELGA
De feiten deden zich voor in het station van Kortrijk. Verschillende vrouwen meldden hoe de man hen betastte.© BELGA
Olaf Verhaeghe

In Kortrijk is een 53-jarige man uit Mesen opgepakt op verdenking van aanrandingen aan het station van Kortrijk. De politiezone Vlas verspreidde eind vorige week samen met het parket West-Vlaanderen een opsporingsbericht, wat meteen tot cruciale tips leidde. De man verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter, die besliste om hem verder aan te houden.

Op donderdag 4 februari 2021 verstuurden politie en parket een opsporingsbericht over een verdachte man die vrouwen betastte in het station van Kortrijk. Dit leverde meteen cruciale tips op die speurders van de politiezone Vlas tot bij de vermoedelijke dader leidden.

Nog dezelfde avond van het opsporingsbericht in de media maar ook de dagen erna kwamen meerdere tips binnen over de verdachte. Bovendien kwamen er tegelijkertijd nog vier nieuwe meldingen binnen van slachtoffers. Via de tips en getuigenissen kwam ook de naam van de verdachte aan het licht.

Het gaat om een 53-jarige man die woonachtig is in de omgeving van Mesen. Voor zijn werk verplaatste hij zich vanuit Poperinge met de trein naar Kortrijk waar hij de bus nam.

Bekentenissen

De man staat bekend bij politie en justitie voor een hele reeks zware criminele feiten, ook zedenfeiten, waarvoor hij veroordeeld werd en in de gevangenis zat.Op dinsdagmiddag 9 februari werd de verdachte door de gespecialiseerde interventie- en rechercheteams van de politie opgepakt op zijn werk. Tijdens de huiszoeking troffen de speurders kledij aan die de verdachte droeg bij het plegen van de feiten en ook duidelijk zichtbaar was op de beelden van de camera’s aan het station.

Tijdens het verhoor in het politiecommissariaat legde de man al snel bekentenissen af. Hij werd woensdagmiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste om de vijftiger aan te houden.

“Het is dankzij de efficiënte samenwerking tussen de politiezone Vlas en het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, dat het onderzoek in een stroomversnelling geraakte”, reageert politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Het doorgedreven speurwerk, met het gebruik van camerabeelden, leverde cruciale tips op na de verspreiding van het opsporingsbericht en leidden zo tot dit mooie resultaat.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.