Vijfentwintig Franse feestvierders opgepakt in vakantiewoning in Kortemark

© JH
© JH
Redactie KW

In een vakantiewoning in Kortemark werd zaterdagnacht een lockdownfeestje stilgelegd door de politie. Er waren 25 aanwezigen. Acht van hen vluchtten weg, er werden zeventien mensen geverbaliseerd, allemaal Fransen.

Het was een buurtbewoner van de vakantiewoning die in de Amersveldestraat in Kortemark ligt die rond 2.00 uur de politie belde. Er was abnormaal veel activiteit rond de vakantiewoning en er speelde luide muziek.

Verjaardagsfeestje

“Na de melding gingen we op de locatie af en het klopte dat er abnormaal veel activiteit was”, zegt politiecommissaris Thiery Logghe van zone Polder. “We stelden vast da er negen voertuigen op het domein aanwezig waren en dat er binnen een feestje aan de gang was met 25 personen. Daarbij werd luide muziek gespeeld en was er alcohol aanwezig. Er werd versterking opgeroepen van politieploegen van zone RIHO en Kouter en er werd een hondengeleider gevorderd. Uiteindelijk werden zeventien personen geïdentificeerd. Het gaat om tien mannen en zeven vrouwen, allen met de Franse nationaliteit.”

De overige acht personen vluchtten weg bij het zien van de politie en konden niet meer aangetroffen worden. Een van de opgepakte personen gaf aan dat het om een verjaardagsfeestje ging en ze daarvoor een vakantiewoning huurden in Kortemark. Het is niet duidelijk of de eigenaar van de vakantiewoning daarvan op de hoogte was.

Collectief in de cel

Alle zeventien personen werden geverbaliseerd en kregen een pv mee. Ze moesten geen onmiddellijke boete betalen maar het is het parket die zal beslissen wat er met hen zal gebeuren. Ze kunnen een dagvaarding voor de rechtbank krijgen.

“Ze kregen een pv mee voor het overtreden van het samenscholingsverbod”, vervolgt commissaris Logghe. “Niemand van hen droeg een mondmasker of hield rekening met de social distance. Tien personen werden ook aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.”

Zij werden allen samen in een collectieve cel gestopt van politiezone Westkust waar ze de rest van de nacht moesten doorbrengen. Daarna mochten ze beschikken. Het onderzoek loopt wel nog verder.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.