Vijf twintigers veroordeeld voor zware vechtpartij in Kortrijkse uitgaansbuurt

Het was niet het eerste incident aan de Sense Unique, burgemeester Van Quickenborne besliste dan ook om het café een tijdlang te sluiten. © JVGK
Redactie KW

Vijf jongeren uit Roeselare zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld voor een vechtpartij in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk. Ze gaven een slachtoffer een minuut lang een salvo van vuistslagen en schoppen terwijl hij al op de grond lag.

Op 14 juni 2015 waren Khavaj K. (26), Timur K. (20), Azzedine M. (22), Karrar Al C. (20) en Bekhan K. (21) in café Sens Unique in het bekende ‘t Straatje in Kortrijk aanwezig. Khavaj K. kreeg het aan de stok met een andere 38-jarige man uit Kortrijk omdat hij zijn vriendin bleef lastigvallen. Het incident leek snel en zonder bloedvergieten opgelost te worden want op de camerabeelden is te zien dat K. en het slachtoffer elkaar op straat een hand geven.

Tot het slachtoffer, dat dronken was, plots toch een slaande beweging maakte. Dat was voor K. het sein om hem enkele rake vuistslagen te geven. Ook zijn vrienden moeiden zich en gingen een minuut lang tekeer. Er werd geslagen en zelfs op het hoofd geschopt terwijl het slachtoffer al op de grond lag. Camerabeelden zorgden voor een perfecte reconstructie van de minuut vol geweld.

Driest“, gaf ook advocaat Thomas Vandemeulebroucke toe. Het slachtoffer hield er slechts kneuzingen en een neusbreuk aan over. Na het incident moest café Sens Unique onmiddellijk de deuren sluiten. Enkele dagen later besliste burgemeester Vincent Van Quickenborne om het café meer dan twee maanden, tot eind augustus, dicht te houden. De vechtpartij was toen het zoveelste incident in en rond het café.

Khavaj K. kreeg met 12 maanden cel, waarvan 4 maanden effectief, en een boete van 600 euro, de zwaarste straf. Drie daders kregen elk een werkstraf van 85 uren en een boete van 600 euro. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier