Vijf studenten krijgen samen 1.250 euro boete omdat ze broodje eten op een bankje

Vijf Kortrijkse studenten moeten elk 250 euro ophoesten omdat ze de coronamaatregelen hebben overtreden. Het groepje zat onlangs samen op een bankje op de Grote Markt een broodje te eten. Maar volgens de huidige coronamaatregelen zijn samenscholingen van meer dan vier mensen verboden. De politie trad daarom meteen op.

Het gebeuren speelde zich af op de Kortrijkse Grote Markt. © AN

Het gebeuren speelde zich donderdagmiddag af op de Kortrijkse Grote Markt. Vijf studenten maakten er van een van de vrolijk gekleurde tuinbanken gebruik om tijdens de pauze een broodje te eten. Helaas is dat strikt genomen tegen de coronamaatregelen. De meest recente update stelt immers dat samenscholingen met meer dan vier mensen verboden zijn.

Niet de meest zware overtreding, maar de politie trad toch genadeloos op. Ze zwierden alle vijf de studenten meteen op de bon. Goed voor 250 euro per persoon of 1.250 euro in totaal. Politiezone Vlas kondigde eerder al aan dat ze niet meer zouden waarschuwen als het op de coronamaatregelen aankwam, en voegde nu dus de daad bij het woord.

De studenten zelf beweren dat ze niet op de hoogte waren van de regels, omdat die constant veranderen. Op school mogen ze immers wel gewoon gezellig naast elkaar iets eten. Ook hun ouders reageerden misnoegd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.