Vijf nieuwe verdachten opgepakt voor ramkraak op luxeboetieks in Knokke-Heist

Redactie KW

Er zijn vijf nieuwe verdachten opgepakt voor de dubbele ramkraak op de luxeboetieks Louis Vuitton en Colman in Knokke-Heist. Het gaat om vijf Roemenen. Twee van hen verschijnen dinsdag voor de raadkamer. De drie anderen kamen deze voormiddag al voor de raadkamer maar hun zaak werd uitgesteld naar dinsdag omdat de advocaten meer tijd nodig hadden om het dossier in te kijken.

De drie ontkennen alvast elke betrokkenheid. Twee van hen werden dinsdagochtend samen gearresteerd in Luik. In de nacht van 11 op 12 april reden kort voor vier uur twee wagens tegelijkertijd binnen bij Louis Vuitton langs de Kustlaan en juwelier Colman langs de Elizabetlaan. Bij juwelier Colman raakte de Volkswagen Golf niet binnen en konden de daders niets stelen. Maar bij Louis Vuitton, waar een terreinwagen werd gebruikt, werden 150 handtassen gestolen uit de etalage.

De daders lieten de terreinwagen staan en gingen er vandoor in twee vluchtauto’s. Er volgde een klopjacht met een helikopter waarbij slechts één verdachte, een 35-jarige Roemeen, kon worden ingerekend. De 150 gestolen handtassen werden teruggevonden in een van de vluchtauto’s. De winkel van Louis Vuitton was enkele maanden eerder ook al het doelwit van een ramkraak. De inbraak gebeurde toen op dezelfde wijze en de daders werden nooit gevat. Vermoedelijk ging het om dezelfde boeven.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier