Vijf jongeren opgepakt na beschadiging van 27 strandcabines in Sint-Idesbald

© belga
Redactie KW

In Sint-Idesbald zijn donderdagnacht vijf jongeren uit de streek van Moeskroen opgepakt na beschadigingen van strandcabines. Ook op woensdagnacht zouden ze hebben toegeslagen. Het gaat in totaal om maar liefst 27 strandcabines.

Woensdagnacht kreeg de politie al melding van een vijftal jongeren, onder wie een vrouw, die vandalenstreken aan het uithalen waren aan de strandcabines. Bij aankomst van de patrouille werd echter niemand meer aangetroffen. 19 strandcabines bleken gevandaliseerd door ertegen te schoppen en zo gaten in het houtwerk te maken. De politie ging donderdagnacht opnieuw patrouilleren in de buurt.

Rond 3 uur werden de vijf opnieuw gesignaleerd, sommigen onder hen bovenop de cabines. Ze zetten het op een lopen, maar uiteindelijk kon de politie drie onder hen arresteren en alle vijf identificeren. ‘s Morgens bleek dat er nog eens acht cabines beschadigd waren, al hadden de patrouilles dat ‘s nachts niet gezien wegens de duisternis. De vijf ontkennen hun betrokkenheid. De politie voert verder onderzoek op basis van camerabeelden.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.