De beklaagde woonde boven de wijnhandel van zijn broer. De relatie tussen J.L. en zijn familie was de afgelopen jaren al ernstig verzuurd geraakt. Op 5 december werd de beklaagde nog door zijn broer hardhandig uit de zaak gezet. Dat incident zette duidelijk kwaad bloed bij de man.

De volgende dag stond hij zijn broer buiten op te wachten. Met een boksbeugel en een zakmes ging hij het slachtoffer te lijf. Door een enkele steek in de borst begon het slachtoffer hevig te bloeden. L. was blijkbaar zelf geschrokken van zijn daden, want hij stelde nog voor om zijn broer naar het ziekenhuis te brengen.

Volgens de verdediging was een ernstig verkeersongeval jaren geleden de kiem van de problemen. Sindsdien heeft L. het gevoel dat hij door zijn familieleden als minderwaardig beschouwd wordt. Naar eigen zeggen ontwikkelde hij door de hevige pijnen ook een alcohol- en cannabisverslaving. Die bewuste ochtend zou hij gewoon excuses gewild hebben, maar ging hij pas door het lint toen zijn broer het incident begon te filmen.

De rechter veroordeelde J.L. voor poging tot doodslag tot vijf jaar celstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Na ruim zeven maanden voorhechtenis mag hij donderdagavond dus de gevangenis verlaten. De komende jaren zal hij zich wel nog aan een reeks voorwaarden moeten houden. Zo mag de Veurnenaar onder andere geen contact hebben met zijn broer en geen drugs meer gebruiken. Daarnaast zal hij zich ook moeten laten begeleiden voor zijn psychische problemen.

(Belga)

De beklaagde woonde boven de wijnhandel van zijn broer. De relatie tussen J.L. en zijn familie was de afgelopen jaren al ernstig verzuurd geraakt. Op 5 december werd de beklaagde nog door zijn broer hardhandig uit de zaak gezet. Dat incident zette duidelijk kwaad bloed bij de man.De volgende dag stond hij zijn broer buiten op te wachten. Met een boksbeugel en een zakmes ging hij het slachtoffer te lijf. Door een enkele steek in de borst begon het slachtoffer hevig te bloeden. L. was blijkbaar zelf geschrokken van zijn daden, want hij stelde nog voor om zijn broer naar het ziekenhuis te brengen.Volgens de verdediging was een ernstig verkeersongeval jaren geleden de kiem van de problemen. Sindsdien heeft L. het gevoel dat hij door zijn familieleden als minderwaardig beschouwd wordt. Naar eigen zeggen ontwikkelde hij door de hevige pijnen ook een alcohol- en cannabisverslaving. Die bewuste ochtend zou hij gewoon excuses gewild hebben, maar ging hij pas door het lint toen zijn broer het incident begon te filmen.De rechter veroordeelde J.L. voor poging tot doodslag tot vijf jaar celstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Na ruim zeven maanden voorhechtenis mag hij donderdagavond dus de gevangenis verlaten. De komende jaren zal hij zich wel nog aan een reeks voorwaarden moeten houden. Zo mag de Veurnenaar onder andere geen contact hebben met zijn broer en geen drugs meer gebruiken. Daarnaast zal hij zich ook moeten laten begeleiden voor zijn psychische problemen.(Belga)