Vijf jaar gevorderd voor poging doodslag in Brugge

Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse correctionele rechtbank gevraagd om een man tot vijf jaar effectieve celstraf te veroordelen voor poging tot doodslag. Mike V. probeerde zijn vriendin te wurgen.

De beklaagde leerde Claudine G. in 2010 kennen op het kerstfeestje van haar broer. Onder invloed van alcohol ging Mike V. op 21 februari 2014 in Brugge helemaal door het lint tegenover zijn partner. Het slachtoffer kreeg slaag en werd bij de keel gegrepen. “Hij probeerde me te wurgen. Ik weet nog altijd niet hoe ik weg ben kunnen geraken”, sprak de vrouw op de zitting. In 2013 veroordeelde de Kortrijkse strafrechter de verdachte al tot vier jaar cel voor gelijkaardige feiten. Daarom vorderde het OM nu vijf jaar effectief.

Opzettelijke slagen en verwondingen

De beklaagde beweert dat hij niet de intentie had om het slachtoffer om het leven te brengen. De verdediging vroeg dan ook om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. Zijn advocaat meester Jan Dekersgieter stelde voor om Mike V. een werkstraf op te leggen. Kort na zijn vrijlating uit de gevangenis zou de beklaagde meerdere keren de broer van het slachtoffer belaagd hebben. Volgens de verdediging diende Claude G. die klachten enkel in omdat hij kwaad was dat V. al na een maand voorhechtenis de cel had mogen verlaten.

De rechtbank doet uitspraak op 13 oktober.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.